Voor wie (groepsverband)

‘Spelenderwijs bevestigd worden in wie je bent’.

De groepsbijeenkomsten van ‘Samen sterk’ richten zich op kinderen van 8 tot 12 jaar. Alle kinderen zijn welkom: kinderen die stiller en meer teruggetrokken zijn, kinderen die de interactie met andere kinderen vermijden, kinderen die zichzelf kunnen wegcijferen, kinderen die op de voorgrond treden en meer uitbundig gedrag vertonen. Voor de groepsvorming is het van belang dat het kind zich kan handhaven in een groep.

Tijdens ‘Samen sterk’ worden kinderen, spelenderwijs, uitgenodigd steeds meer te ervaren van wie zij werkelijk zijn. Het zelfsturend proces waar de bijeenkomsten zich op richten is:

  • het versterken van eigenheid en zelfwaardering.
  • verkennen van eigen mogelijkheden.
  • inzicht in en aansturen van eigen gedrag.
  • verschillen ervaren en accepteren.
  • weerbaarheid versterken.

Informatiebijeenkomst voor ouders

Voor aanvang vindt er een informatiebijeenkomst plaats voor ouders. Voor data van de eerstvolgende informatiebijeenkomst kan gekeken worden op: http://www.healingpraktijkmarielle.nl/agenda/.

Kennismakingsbijeenkomst voor kinderen

Eerst een keertje kennismaken? Dat is mogelijk. Elke eerste bijeenkomst is tevens een kennismakingsbijeenkomst. Voor de start van de eerstvolgende bijeenkomst kan gekeken worden op: http://www.healingpraktijkmarielle.nl/agenda/.

Individuele begeleiding

Mocht tijdens de groepsbijeenkomsten blijken dat deze niet aansluit bij de behoefte van een kind, is er individuele begeleiding mogelijk. Deze richt zich op de specifieke hulpvraag van het kind. Te denken valt aan het leertempo volledig laten aansluiten op het kind of gedrag dat 1-op-1 aandacht verdient.

Contactgegevens

Mariëlle Akkermans

06 - 456 42 387

Adresgegevens

Duizendschoonstraat 24a 3051SE Rotterdam